Reklámfaló

Reklámok , hirdetések, legújabb külföldi filmek, régi propagandafilmek, gerilla-marketing és minden egyéb kivesézése, amivel közvetlenül vagy közvetetten manipulálnak minket!

Utolsó kommentek

Nyereményre éhesen- válogatás a legjobb reklámfilmekből

2013.05.13. 10:53 Kételkedem

Hány évente van szükség új szülinapos dalra?

Címkék: születésnap gyerekdal boldog születésnapot gyerekzenekar szülinapos dal szülinapi köszöntő gyerekzene szülinapos reggel kölyökvadon

Az elmúlt években unalomig hallgatthattuk az amúgy kiváló előadók remek dalait, például az Alma Zenekartól, vagy Halász Judittól. Remek a hangulatom, kívánom hogy legyen még?  Őszintén szólva a szerkesztőségben megkönnyebbültünk, mikor felfedeztünk egy új szülinapos dalt, a következő pár évben megint lesz mit megosztani facebookon és küldözgetni az ismerősöknek. Kifejezetten öröm volt valami mást hallani, bár a téma elég kötött, úgyhogy nagy tisztelet azoknak, akik a születésnap, boldog, élj sokáig és legyél mindig szóösszetételekből újat tudnak kihozni.

Bár a Gyerekzenekar klipje még csak egy "hogyan készült" típusú videó, kíváncsian várjuk a folytatást, most egy-két évig mi már tudjuk mivel kedveskedünk szülinapos barátainknak. Mondjuk megnéznénk őket szabadtéren is egy könnyed nyári napon valahol a szabadban, főleg ha a többi szám is legalább ilyen színvonalú...

Ti mit gondoltok a Gyerekzenéről, mint iprarágról?

A Gyerekzenekar fb oldalát itt éred el.

Szólj hozzá!

2011.04.07. 19:13 the_wooden_horse

Kreatív videós verseny a fingerboard szerelmeseinek

Címkék: tech játék deck fingerboard techdeck ujjdeszka reklámfil videofeltöltés feilmfeltöltés

Itt a tavasz, amolyan első fecskeként megérkezett a Tech Deck videófeltöltős versenye, fingerboard játékosoknak, rengeteg nyereménnyel.

 

 

Igazából nagyon jó, hogy egy olyan cég próbálkozik elsőként ezzen típusú hirdetéssel, akinek célcsoportja kimondottan kedveli ezt a fajta játékot. A videófelvevős mobiltelefonok viágkorukat élik, úgyhogy mindenki, aki egy kicsit is tud játszani az "ujjdeszkával" el tudja készíteni saját kisfilmjét.

Szóval szurkoluk a Tech Decknek, és reméljük, hamarosan egyre több ilyen kreatív videós játékkal találkozunk immár hazánkaban is.

 

Te küldesz nekik filmet?

 

 

Szólj hozzá!

2011.03.23. 12:21 Kételkedem

Le a luxussal!

Címkék: luxus csúcsminőség közterület reklámfaló

 

A napokban olvastuk a hírt, hogy Pekingben betiltották a luxusreklámokat a közterületeken, hogy a luxuscikkek reklámozásával ne mélyüljön tovább a szakadék a szegények és a gazdagok között. A hirdetésekből emellett el kell tűnniük az autóknak, a lakásoknak, sőt, a borok reklámjában gyakran használt mennyei, luxus vagy csúcsminőség szónak.
Némileg megkérdőjelezném a döntés értelmét, hiszen pusztán ettől az intézkedéstől még nem lesz jobb a szegény réteg hangulata, ellenben a médiafelületek tulajdonosainak pont ezekből a cégekből származik a legjelentősebb bevétele. Emellett, mivel a korlátozás pusztán a közterületre terjed ki, így a nem olyan szegény pekingiek (tv-vel, rádióval rendelkező lakosság) továbbra is csorgathatnák nyálukat az áhított termékek után.
 
Játsszunk el a gondolattal egy pillanatig, hogy a magyar kormány hasonló végkövetkeztetésre jutna, és holnaptól betiltaná a luxustermékek reklámozását teljességgel, nem csak az autópályák mentén  lenne tilos a reklámozás.
 
Bizonyos cégek azonnali brand és márkarontáshoz folyamodhatnának, pusztán azért, hogy nehogy felmerüljön a luxus lehetősége. Így megjelenhetnének olyan hirdetések, mint:
- Költözzön az újonnan épült, mindenki által elérhető színvonalú, ám mégis a város szívében rejtőző lakóparkunkba! Minimál design, bárki számára
- Felső kategóriás autó? Nem csak a gazdagok kiváltsága
- Keresi tulajdonosát az a nem túl fényűző gyémántgyűrű, melyet bármilyen alkalomra felvehet!
 
Egyet nem értek, miért baj a kínai vezetés számára, ha valami valóban jó minőségű? Talán arra kéne törekedni, hogy a társadalom minél nagyobb része jusson hozzá a termelt javakhoz, és nem arra, hogy szemellenzős lovakként tekintsen állampolgáraira.

 

 

2 komment

2011.02.16. 18:38 Kételkedem

Játék, vagy üzlet?

Címkék: játék facebook online app játékfejlesztés sikertitka.hu brandelt

Egyre több cég számára létfontosságú a facebookon  saját, egyedi (vagy annak tűnő) oldal létrehozása, egyre nagyobb a verseny a kreatív ötletek terén is, mindenki a kegyeinkért versenyez.

A cégek számára egyre kedvesebb a brandelt online játékok piaca, melyek keretében nyereményekért, vagy kedvezményekért lehet próbára tenni ügyességünket.

Számomra kifejezetten kedvelt hirdetési forma, hisz nem direkt formában tolják a hirdetők az arcunkba a vedd meg ezt, vedd meg azt dumát, úgy érezhetjük, valóban fontosak vagyunk, mint fogyasztók. A napokban két játékra lettem figyelmes, mindkettő kifejezetten kreatív ötlet, az egyik különösen jól manipulálja a fogyasztókat (köztük engem is), a másik egyszerűen szeretni való.

Álljanak itt példaként, a fejlesztők elkövetkező nemzedékeinek okulására!

Segíts okosan  - A cél nemes, a játékoddal támogatod  az Országos Mentőszolgálatot. A marketing remek, akár 50 Forinttal is támogatod őket, ha játszol a facebook oldalon a játékkal. Milyen remek módja ez a rajongó toborzásnak, csak elismerőleg tudok nyilatkozni!

A másik nagy kedvencem egy vásárlós játék, mely a mai napig is megújuló nyereményekkel csábítja a játékosokat, ez a keresdaprofit.hu

A játékban aranyosan animált karakterek között sétálva kell megvásárolnod időre a termékeket egy üzletben, tiszta őrület :-)

Na ezek azok az ötletek, amik szerintem jó irányt mutatnak a jövőre nézve!

Szerintetek? Ti utáljátok, vagy lájkoljátok? (na ezt a szót kifejezetten nem lájkolom)

Szólj hozzá!

2011.01.24. 14:10 Kételkedem

LEGO a gyermekek kreativitásának fejlődéséért?

Címkék: lego kreativitás bionicle reklámfaló

 

A következő bejegyzést főként azoknak szánom, akik  gyakorló szülők, vagy gyermek vállalását fontolgatják. Az utóbbi időben egyre több olyan LEGO-t hirdetnek,  melyek burkoltan vagy nem burkoltan agresszivitásra sarkalnak és mentesek a kreativitástól.
Mivel nem vagyok pszichológus, nem szeretném azzal untatni az olvasókat, hogy ezeknek a játékoknak van-e hatásuk a gyermeki lélek fejlődésére, hanem egyszerűen felhívnám egy tényre a LEGO készítőinek figyelmét:
A LEGO számomra az építésről szólt, egész gyermekkoromat meghatározó élményként. gyakorló apaként is első dolgom volt bővíteni a fiaim készletét. Mindenki tudja, hogy néz ki az igazi LEGO figura… Fanatikus szülőként még Legolandba is ellátogattunk.
DE: Az első traumát a Bionicle okozta. „3 egykori hős most szembeszáll velük!” – mondta 5 éves fiam a reklám szövegét (gratulálok a kitalálóknak) A Bionicle után az okos marketingesek egyből megálmodták a megmaradt műanyagokból a Hero Factory hőseit, még ezt is valahogy el tudtam fogadni.
De most új őrület hódit, a csontvázakból és nindzsákból álló Ninjago. Csak azt szeretném megkérdezni az alkotóktól, szükség van erre? A Lego kreativitásról, építésről szól, nem biztos, hogy jó marketingstratégia lealacsonyítani ezt a képességfejlesztő játékot a bábukat tologató szintre.
 
 
Kérem vissza a mosolygós arcú figurákat! Igen, tudom hogy lehet kapni a régi típust is, de miért nem látok olyan reklámot, ahol a nagy dobozban kapható LEGO-kat reklámozzák?
Maradi vagyok tudom, egy bánatom, hogy ezekről a kérdésekről nem kis hazánkban döntenek… És igen, én is szeretem a különböző LEGO figurákat, de miért kell agresszivitás?
 
Ti mit gondoltok?
 

 

51 komment

2010.12.08. 11:24 Kételkedem

Az örök ajándék – uzsonnásdoboz

A bejegyzés apropója egy uzsonnásdoboz 1983-ból, de nem akármilyen!

 
Az uzsonnásdobozon az akkor mozikba került Jedi visszatér motívumai láthatók.  Tudom, hogy csak kiváltságosok számára elérhető, hogy ilyen kincs legyen a birtokukban.
 
 
Így néz ki:
Azon tűnődtünk, hogy vajon hány ilyen doboz keringhet a világban. Lehetséges, hogy 27 év elteltével már csak pár lenne? Rákeresve kiderült, hogy az uzsonnásdobozok kultusza a tengeren túl a mai napig nagy divatnak örvend. Az amazonon 40 dollárért is lehet sajnos az én dobozomhoz hasonlót kapni, így a tervezett kisebb vagyon képe köddé foszlott. Úgy döntöttem, hogy elrakom még 27 évre, hogy akkor elővegyem gyermekeimnek az akkor 54 éves uzsonnásdobozt, hogy az atyai jótanácsokon túl is tudjak nekik valamit adni.
 
Hány ilyen uzsonnásdoboz kallódhat a világban, ami ügyes reklámszakemberek kampánya kapcsán dollármilliós profitot hozhatott a gyártóknak? Hány, mára elfelejtett film ajándéktárgyai lehetnek birtokunkban?
Uzsonnásdoboz körképünkben kedvencem egy 1978-as Muppet Show uzsonnásdoboz volt, illetve egy, mára már sokak számára ismeretlen modellt - Betty Page-et - ábrázoló.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ti milyen uzsonnásdobozt vennétek, szerintetek mi az ami 30-50-100 éve elteltével is tartja értékét? Pokemon, Verdák, Hello Kitty? Nem hinném. A jedi visszatér az igazi!
Várjuk lelkes magyar vállakozók jelentkezését, akik kis szériában gyártanának Frakk, Dr. Bubó, Vizipók csodapók és Süsü a sárkányos uzsonnásdobozt. Magyar uzsonnásdobozt a reklámra éhes fiataloknak!
 
 
 

 

4 komment

2010.11.30. 12:40 Kételkedem

A devecseri 73 millióból 50 millió 600 ezer lett?

Címkék: támogatás devecser iszapkárosultak

73 millió Forint gyűlt össze a devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi gyerekek részére a devecseri iszapkárosultak javára az oktatási államtitkárság és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett "Százforintos gyűjtőakcióban".

A kezdeményezés nemes, támogatandó és teljességgel egyetértek vele. Számomra azonban egy számadat okozott némi meglepetést: A közvetlenül károsult 220 gyermek fejenként 230 ezer forintot kap takaréklevélben, két részletben. Ez akárhogy osztok-szorzok, mindössze 50 millió 600 ezer Forint.

Miért a Reklámfalóra kerül ez a bejegyzés? Eljátszottunk a szerkesztőségben a gondolattal, hogy mi lehetett a fennmaradó 22 millió 400 ezer Forint sorsa. Két lehetőséget tartunk elképzelhetőnek:

Optimista forgatókönyv: Az állalmtitkárság is meglepődött, mekkora összeg gyűlt össze, és ezért önhatalmúlag úgy döntöttek, hogy a fennmaradó összeget másnak adják (természetesen szintén a károsultaknak). Ez morálisan nem ítélhető el, bár a gyermekek és tanárok a károsult gyermekeknek szánták, így az lett volna korrekt, hogy ők kapják a teljes összeget. Ennek dacára bejegyzésem okafogyottá válik, pusztán annyi a szerepe, hogy megköszönjem a szervezőknek, hogy gondoltak a károsultakra.

  Pesszimista forgatókönyv:

A kampány megszervezése és lebonyolítása 22 millió 400 ezer Forintba került, így tulajdonképp minden befizetett 100 Forintból 30 Forint költségként jelent meg, és csak 70 Forint jutott el a károsult kisgyermekekhez. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a szervezők egy 20 milliós kampánytervvel indították el az akciót.

Ha így történt, akkor némileg visszásnak tartom a megvalósítást. Feltételezem,hogy az oktatási minisztériumnak van elkülönített kampánykerete, és a Máltaiak is feltételezhetően ingyen végezték munkájukat. Arra gondolni sem merek, hogy a média bizonyos résztvevői a gyerekek pénzéből lettek „kifizetve” a társadalmi célú hirdetésekért.

 Ha ez nem így történt, akkor miért nem 331800 Forintot kapnak fejenként a károsult gyermekek?

/A Reklámfaló blog ezen bejegyzésének nem célja a feszültség keltése, illetve az oktatási államtitkárság és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkájának lebecsülése, pusztán arra a tényre szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a számításba valahol esetleg hiba csúszhatott/

 

UPDATE: onlame-től kaptuk az alábbi kiegészítést, így most már mind együtt örülhetünk, a bejegyzés elérte a célját, mert legalább kiderült, hogy a pénz teljes egésze jó helyre jutott, kiegészítették a cikket:

"Sok családnak a házát ugyan nem érte el az áradás, de a mindennapi élet számukra is nehezebbé vált. Az adományok fennmaradó egyharmadán egyenlő arányban azok a gyermekek osztoznak, akik Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élnek. 15 ezer forintos értékű takaréklevelet kapnak a családok, amelyet a gyerekek karácsonyi ajándékára költhetnek."

(forrás: nefmi.gov.hu)

Érdekesség, hogy tegnap ugyanerre a cikkre hivatkozva írtuk a blogbejegyzést, akkor még a beszéd ezen része nem volt publikálva, most már legalább tudjuk!

 

51 komment · 2 trackback

2010.11.24. 17:07 the_wooden_horse

Maradok.com

A magánnyugdíjpénztárak sorsa eldőlni látszik, de úgy látszik, megpróbálnak egy kicsit elenszélben "vizelni". Az alábbi szpotot nagy valószínűséggel a Stailitás pénztárszövetség készíttette, legalábbis a maradok.com domaint az ő ügynökségük foglalta le.

Érdekes, hogy a film éppen a szokásos "fideszes" eszközökkel operál, feltűnik a borász, a családjáról gondosodni kívánó tanárnő. Kérdés az, mennyire tartja vissza majd ez a szpot a magánnyugdíjpénztári tagokat a tömeges kilépéstől. Te kilépsz, vagy nem?

 

6 komment

2010.11.04. 16:36 the_wooden_horse

Örök téma, a sör

Sört reklámozni egyszerű, mert a célcsoport konkrét: 18 év feletti férfiak. Mi érdekli őket? Szex, foci, humor. A Bud nem is nagyon próbálkozik mással. Persze lehet máshogy is, nálunk, Európában van még a "sikeres férfi - minőségi sör" verzió is, illetve lehet alapozni a "hazai sör"-re is. Nektek melyik tetszik jobban?

A vicces:

 

A sikeres férfi:

 

Vagy a hazai:

 

 

Szólj hozzá!

2010.10.20. 16:50 the_wooden_horse

Már megint a nosztalgia

Címkék: reklám intel számítógép nosztalgia reklámfilm

 Sok mindent el lehet adni az embereknek, ha a nosztalgikus érzésekre építjük fel reklámfilmünket. Így tett az Intel is a lenti videóban. Vajon ki ne ismerne magára a mostani 30-40 éves korosztályból -akik együtt nőttek fel a számítógéppel- a szereplőkre a filmből? Az első e-mail cím? IRC? Szöveges böngésző? Volt már Internet Explorer mikor netezni kezdtél?

 

Szólj hozzá!

2010.10.18. 13:32 Kételkedem

Igazi motorra vágysz?

Címkék: motor yamaha reklámfilm reklámfaló motorkereskedés

Egyetlen gegre épül egy Yamaha kereskedő hirdetése, megmosolyogtató, kérdés, hogy mennyire tesz jót a brandnek, illetve, hogy te tudnád-e, melyik márkát reklámozta?
Olcsónak olcsó, de jó? Én valahogy nem kaptam el a feelingjét, bár a Morriconét idéző zene és az indítás valóban nagyon hatásos. Egy luxuscikk esetében szerintem jobban tették volna a készítők, ha a háttéren egy kicsit többet dolgoznak, de az ötlet lássuk be, aranyos...


 

Szólj hozzá!

2010.10.10. 21:25 the_wooden_horse

Október a látás hónapja

Címkék: print plakát outdoor

 Remélem, ti is találkoztatok a plakátokkal. És azt is tudjátok, mi volt rajta?

Erre szerintem mindenki emlékezne:

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.09.30. 13:59 the_wooden_horse

Te is szeretnéd, ha szép szőkék mosnák a golyóidat?

 Minden férfi álma, hogy szép szőkék mossák a golyóit. Az Axe vírusvideójában ez most valóra válik, a koszos, öreg golyók is hamar megtisztulnak, ha egy szakértő szépség veszi őket kezelésbe. A videó a jól ismert teleshopos klisék minden elemét felvonultatja. Azért kíváncsiak lennénk, hogy Magyarországon mennyire lenne sikeres egy ilyen akció. Nektek tetszene?

Szólj hozzá!

2010.09.21. 11:11 Kételkedem

Szeretnél olcsó farmert? Mindenáron?

Címkék: mtv muse reklámfilm famer reklámfaló

 Mostani bejegyzésünk rendhagyó, mert nem "csak" reklámról szól, de valahol mégis...

 
Világéletemben szerettem az olyan rekámokat, videoklipeket, melyek érzésekkel operálnak. Szánalom, öröm, düh - a cél, hogy valamilyen érzést váltson ki belőlünk, hogy az élmény által újragondoljunk bizonyos dolgokat.
 
Sok olyan dolog van a termékek gyártása körül, amiről az átlag fogyasztó szándékosan nem akar tudomást venni.
 
"Gyermekmunka, embertelen körülmények, oldják meg a politikusok, alapítványok, emberjogi szervezetek! Nekem is dolgozni kell, és nem mindegy, hogy mennyiért veszek meg például egy nadrágot! Én aztán nem tömöm a multik zsebét!"
 
Ilyen és ehhez hasonló mondatokat szerintem már mindannyian hallottunk kocsmai beszélgetések mellékzöngéjeként...
 
Hogy megértsd, miért írom ezeket, nézd meg az MTV és a Muse közös klipjét:
 
 

  
Megoldás?
 
1.Az embertelen munkavégzéshez emberek kellenek. A kérdés hasonlóan egyszerű, mint a hajléktalanok kérdése, a legegyszerűbb nem venni róluk tudomást. De mi lenne, ha jobban odafigyelnénk, hol és kik gyártják a termékeket?
2. A multik sokkal több védjegyet használhatnának, melyeknek valóban lehetne becsülete (Munkatársaink megfelelő körülmények között dolgoznak, stb.)
 
Ti mit gondoltok erről?

Szólj hozzá!

2010.09.16. 00:38 the_wooden_horse

IKEA a nagyinál

 Meg kell dicsérnem a Leo Burnett ügynökséget, régen láttunk már olyat, hogy egy nemzetközi cégnek ilyen stílusos, és ennyire magyar kampányt tudtak csinálni. Sajnos nem találkoztam élőben a kreatívokkal, de az IKEA tizenötödik magyarországi születésnapjára készített sorozatuk kitűnő munka.

Személyes kedvencem a falvédős, de a fotelra terített csipketerítő is ütős. Ki ne találkozott volna ezekkel személyesen a nagymamánál? Mindhárom kreatív jellegzetes ikeás bútorokkal (állólámpa, gömblámpa, fotel, kanapé) operál, és annyira jellegzetes környezetbe helyezi, hogy szinte ráismerünk a lakásra. De minden szónál jobban beszél a képmutatás:

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.09.15. 12:49 the_wooden_horse

Párnacsaták szerelmeseinek

Érdekes elképzelés a zene felhasználása egy brand népszerűsítésére. Láthattunk már többször ilyet, azonban ezt még megfejelték az alkotók némi poénnal.
 
Nem akarom lelőni a filmben rejlő vicces részeket, azonban az egy nap alatt közel százhatvanezer megtekintés úgy vélem igen jó befektetés lehetett az alvási tanácsokat nyújtó sleepbetter.org-nak.
Úgyhogy hazai ifjú zenésztehetségek, tiétek a terep, álljatok elő ötletes klippekkel a jó zenéitekhez, adjátok el egy multinak, és máris tiétek a siker! (Persze nem árt, ha vagytok már olyan híresek, mint Rhett és Link!)
 
Nemsokára akár ilyen hirdetésekkel is találkozhatunk: "Klipforgatásért cserébe garantálom, hogy többszázezer megtekintése lesz a videonak egy napon belül!"
Ha ilyen terveket forgattok fejetekben, ne felejtsétek el használni a szükséges csatornákat, a facebookot, a twittert, az itunes-t és persze a reklámfalót!
 
 
 

5 komment

2010.09.12. 19:56 the_wooden_horse

Snickers dalt minden csokihoz!

Címkék: tv csoki snickers

 Dúdold te is!

 

 (Ha észreveszed, hogy milyen furcsaság van a filmben, ne habozz megírni kommentben!)

Szólj hozzá!

2010.09.06. 23:49 the_wooden_horse

Pepsi, vagy "hagyományos kóla"?

Címkék: kóla pepsi coca cola

 A Pepsinél anno nem nagyon foglalkoztak a "hagyományos kóla" felirattal, úgyis tudtuk volna, miről van szó...

Szólj hozzá!

2010.09.03. 16:12 the_wooden_horse

Horváth Ádám újra rendez

Címkék: szomszédok fidzsi

Szerkesztőségünk megdöbbenéssel értesült, hogy Horváth Ádám -a méltán népszerű Szomszédok egyik rendezője- újra forgatott. A mester elfogadta a Fidzsi-szigetek kormányának felkérését, és korrupcióellenes propagandafilmet forgatott nekik. Az alábbi videóban látható, hogy a rendező hozza a Szomszédok magas színvonalát a párbeszédekben, illetve a szereplőktől is megkövetelte a legmagasabb fokú színészi játékot.

Egyetlen kínzó kérdésünk maradt: Hát Etusnak nem lett volna valami szerep?

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

2010.08.30. 16:15 the_wooden_horse

Omlósz

Címkék: tv rossz maggi omlósz

Ha azt mondom "omlósz", akkor mindenki tudja, hogy miről van szó. Az már más kérdés, hogy konkrétan márkához is tudjuk-e kötni az adott hirdetést, vagy csak "valamelyik zacskós leves" gyártója jut eszünkbe. Már ha eszünkbe jut, és nem rögtön arra gondolunk, hogy legszívesebben arcul csapnánk azt, aki még egyszer ki meri mondani.

Ha lenne egy lehetőség, hogy ne csak fókuszcsoportokkal tesztelhessenek egy reklámfilmet, hanem szélesebb rétegek elmondhatnák véleményüket egy adott filmről, mielőtt az a TV-be kerülne, annak nem csak a fogyasztók, hanem a reklámozó cégek is örülhetnének. Nekünk nem kellene omlósz és ájszájszpingvines szpotokat nézni, a hirdetők pedig értelmesebb dolgokra is fordíthatnák azt a pénzt, amivel minket idegesítenek.

De szerencsére a Knorr Maggi pénze nem ment kárba. A mai poszt videói nem jöhettek volna létre nélküle: íme egy csokor az "Omlósz" rétről.

Az eredeti

 

 

Indul az omlószház

 

 

L'omlosse à la Zidane

 

 

Maunika, esküszök, hogy omlósz vót!

 

 

Omlósz Brygantik

 

 

300 omlósz falat

 

 

Omlósz orkok, avagy Shrek

 

 

1 komment

2010.08.27. 15:41 the_wooden_horse

Az elsők

Címkék: tv online

Kevesen tudják, hogy melyek voltak az első TV, illetve online hirdetések. Természetesen mindkettő az USA-hoz kapcsolódik. Az első TV hirdetés a Bulova nevéhez fűződik, ők 1941 júlis 1-én egy baseball meccs előtt hirdettek a WNBT adón, mondván: "Amerika a Bulova időzónát használja".

 

Az első banner egy 468×60-as méretű kép volt a HotWired oldalon 1994-ben. Az AT&T hirdette weboldalát egy igazán "szép" bannerrel:

Szólj hozzá!

2010.08.26. 18:33 Kételkedem

Megújul a ReklámFaló Blog

Címkék: reklám nyeremény reklámfilm reklámfaló black@decker

Miután szomorúan konstatáltuk, hogy ez a blog több mint két évig hibernált állapotban volt, viszont számunkra fontos, hogy jól megmutassuk azokat a reklámokat amiket érdemes, vagy épp ellenkezőleg, egyáltalán nem érdemes megnézni, úgy döntöttünk, folytatjuk, és szerencsére ehhez zöld utat kaptunk a blog.hu-tól, amit ezúton is köszönünk.

Minden alkalommal kicsit magunk felé is hajlik majd a kezünk, úgyhogy lesznek promó anyagok a reklámfaló.hu életéből is, de az elsődleges cél, hogy újból vidám élet töltse ki ennek a blogoldalnak hasábjait.

Node elég a képzavarokból, erre a videóra például azt mondják, hogy vicces. Szerintem egyszerű, kiszámítható, viszont láthatóan olcsó.

Mennyire mutatja ez be szerintetek a Black&deckert?

 

Szólj hozzá!

2008.02.11. 10:13 Tom Keller

Doktor House (Hugh Laurie) és a polaroidgép

Címkék: retro digitális kütyü

Egy kis retro mára, avagy hogyan próbálta a vevőkre tukmálni Hugh Laurie a polaroid gépeket kicsit idióta arcjátékával a nyolcvanas években....

1 komment

2007.09.12. 13:48 Tom Keller

Orosz Citibank reklám

Címkék: bank

1 komment

2007.09.11. 16:14 Tom Keller

Materazzi-s Nike reklám

Címkék: sportszer

Ugye emlékszünk még a 2006-os Foci VB döntőjére? Nos ez a reklám ebből szeretett volna némi tőkét kovácsolni Materazzival a főszerepben:

Szólj hozzá!