Reklámfaló

Reklámok , hirdetések, legújabb külföldi filmek, régi propagandafilmek, gerilla-marketing és minden egyéb kivesézése, amivel közvetlenül vagy közvetetten manipulálnak minket!

Utolsó kommentek

Nyereményre éhesen- válogatás a legjobb reklámfilmekből

2011.03.23. 12:21 Kételkedem

Le a luxussal!

Címkék: luxus csúcsminőség közterület reklámfaló

 

A napokban olvastuk a hírt, hogy Pekingben betiltották a luxusreklámokat a közterületeken, hogy a luxuscikkek reklámozásával ne mélyüljön tovább a szakadék a szegények és a gazdagok között. A hirdetésekből emellett el kell tűnniük az autóknak, a lakásoknak, sőt, a borok reklámjában gyakran használt mennyei, luxus vagy csúcsminőség szónak.
Némileg megkérdőjelezném a döntés értelmét, hiszen pusztán ettől az intézkedéstől még nem lesz jobb a szegény réteg hangulata, ellenben a médiafelületek tulajdonosainak pont ezekből a cégekből származik a legjelentősebb bevétele. Emellett, mivel a korlátozás pusztán a közterületre terjed ki, így a nem olyan szegény pekingiek (tv-vel, rádióval rendelkező lakosság) továbbra is csorgathatnák nyálukat az áhított termékek után.
 
Játsszunk el a gondolattal egy pillanatig, hogy a magyar kormány hasonló végkövetkeztetésre jutna, és holnaptól betiltaná a luxustermékek reklámozását teljességgel, nem csak az autópályák mentén  lenne tilos a reklámozás.
 
Bizonyos cégek azonnali brand és márkarontáshoz folyamodhatnának, pusztán azért, hogy nehogy felmerüljön a luxus lehetősége. Így megjelenhetnének olyan hirdetések, mint:
- Költözzön az újonnan épült, mindenki által elérhető színvonalú, ám mégis a város szívében rejtőző lakóparkunkba! Minimál design, bárki számára
- Felső kategóriás autó? Nem csak a gazdagok kiváltsága
- Keresi tulajdonosát az a nem túl fényűző gyémántgyűrű, melyet bármilyen alkalomra felvehet!
 
Egyet nem értek, miért baj a kínai vezetés számára, ha valami valóban jó minőségű? Talán arra kéne törekedni, hogy a társadalom minél nagyobb része jusson hozzá a termelt javakhoz, és nem arra, hogy szemellenzős lovakként tekintsen állampolgáraira.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfalo.blog.hu/api/trackback/id/tr312764645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.03.23. 14:02:48

A "mennyei, luxus vagy csúcsminőség" szavakat nyugaton is durrogtatják, akkor is ha egyébként nem csúcsminőség a termék. Ezzel tisztességtelenül túllicitálják a konkurencia termékeit sokszor. Amit már nem lehet szavakkal tetézni. Viszont sokszor ellenőrizhetettlen, hogy valóban csúcsminőség-e a mosópor vagy az intim betét, ergó ne is illesség ilyen szavakkal. Ennek az értelmetlen marketing licitnek vetett véget és nullázta le a hamis ígéreteket a kormány. Nem hülyeség. A szegények-gazdagok indok pedig szerintem mellékszál.

Kételkedem 2011.03.23. 14:12:20

Chaoyang igazad van, de akkor miért csak közterületen? Erre lenne itthon is a fogyasztóvédelmi főfelügyelet, gondolom Kínában is van ilyen hatóság, ha pedig minőségi termék valami, miért ne nevezhetnénk nevén?
süti beállítások módosítása